Σύγκρουση με ανασφάλιστο όχημα: τι κάνουμε;

Δυστυχώς τα μικρά ή μεγάλα τρακαρίσματα είναι μέσα στην καθημερινότητα μας. Για αυτό στην τελική έχουμε και την ασφάλεια. Αλλά τι συμβαίνει όταν συγκρουστούμε με όχημα που είναι ανασφάλιστο; Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δυστυχώς ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τα ανασφάλιστα οχήματα είναι αρκετές… χιλιάδες καλό είναι να εφαρμόσουμε τα παρακάτω.

  1. Σε σύγκρουση με ανασφάλιστο όχημα πάντα καλούμε την τροχαία και την φροντίδα ατυχήματος. Η πρώτη θα μας βεβαιώσει ότι την συγκεκριμένη στιγμή της σύγκρουσης το άλλο όχημα ήταν ανασφάλιστο ενώ η δεύτερη θα συμπληρώσει αναλυτικά όλα τα απαραίτητα έντυπα.
  2. Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι θα τα «βρούμε» με τον οδηγό του ανασφάλιστου. Πόσο αξιόπιστος μπορεί αλήθεια να είναι ένας άνθρωπος που άφησε το όχημα του ανασφάλιστο;
  3. Σε περίπτωση που το άλλο όχημα δεν σταματήσει ή ο οδηγός του αποφασίσει να φύγει χωρίς να περιμένει τις αρχές φροντίζουμε να καταγράψουμε τις πινακίδες και να έχουμε μάρτυρες του συμβάντος.

Αν γίνουν όλα τα παραπάνω τα πράγματα γίνονται πιο απλά. Αν το ασφαλιστήριο σας έχει την κάλυψη «ζημιά από ανασφάλιστο» και αποδεδειγμένα το όχημα είναι ανασφάλιστο τότε καλυπτόσαστε από την ασφαλιστική σας, αφού φυσικά γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Αν όμως δεν έχει αυτή την κάλυψη τότε πρέπει να απευθυνθείτε στο Επικουρικό κεφάλαιο από το οποίο όμως μπορεί και να αποζημιωθείτε μέχρι και μετά από δύο χρόνια.

Να θυμίσουμε ότι βάση νομοθεσίας η ασφάλιση το οχήματος έναντι τρίτων είναι υποχρεωτική αλλά δυστυχώς η καθημερινότητα μας δείχνει ότι πολύ συμπολίτες μας αγνοούν το γράμμα του νόμου.